Hej, jag är Cecee Rowland-Huss!

Jag är en svensk/engelsk danspedagog, koreograf, projektledare, barnboksförfattare och mamma, bosatt i Halmstad.
Efter många år av eget dansutförande, i England, Sverige och USA, skaffade jag mig en kandidatexamen i danspedagogik vid Danshögskolan (senare DOCH), som nu heter Stockholms Konstnärliga Högskola. Jag började min karriär som danspedagog i Eskilstuna, vid bland annat Charlie Rivel Jr’s Dansskola. Efter ungefär tio år där flyttade jag till Halmstad för att komma närmare mina föräldrar och syskon när jag själv bildade familj.

Jag har alltid inspirerats av möten med människor och naturen. Som danspedagog har jag mött många barn och unga i deras kreativa utveckling, så dessa möten har blivit min största inspirationskälla nu, både som koreograf och författare. Detta speglas så klart i mina böcker och mitt mest aktuella scenkonstprojekt Sticks and Stones som främst är riktade till barn och ungdomar.

År 2022 valde jag att bredda min kompetens och vidareutbilda mig till ledare för Dans för Parkinsons vid Balett Akademin i Stockholm. I början på 2023 var jag med och grundade föreningen Halmstad Danshälsa där jag nu är konstnärlig ledare och danspedagog. Tillsammans har vi sett och upplevt dansens till synes magiska effekt på människor och vill hjälpa till att sprida detta vidare till så många som möjligt.

Här är mitt CV. Kontakta mig gärna om ni vill veta mer om mig eller det jag sysslar med!

Kontakt

Cecee Rowland-Huss
070-407 21 70
cecee_c@hotmail.com

Adress

Bofinksvägen 9
302 23 Halmstad